Nejnovější recenze ze sekce Termostaty
Rychlé, spolehlivost
- pohodlné ovládání plynového kotle přímo v místnosti
Na to, že čidlo obsahuje jen NTC resistor 10 kOhm je jeho cena opravdu přemrštěná - porovnej s ostatními mnohem složitějšími výrobky fy Elektrobock.
Hutermann TH-926T
Přidáno: 13. listopadu 2023
(naposledy upraveno 13. listopadu 2023)
Zakoupeno v HITYshop.cz
- manuální nastavení teploty
- tlačítko zapínání / vypínání celého termostatu
- dioda svítí moc silně - v noci ruší
Výhodou je možnost připojení přes wifi a spravování pomocí aplikace.
nebyl návod k produktu ale našel na internetu
- Jednoduchost.
V jednoduchosti je síla. Hledal jsem jednoduchý programátor kde mohu jednoduše přidat či ubrat stupně. Nepotřebuji další funkce.
- Dělá to co má.Zakoupen pro kolegu.Můj vlastní slouží už několik let k plné spokojenosti.Nahradili jsme jím vadnou řídící jednotku u kotle Verner P-25.
- vše komplet k montáži
- Snadná instalace
- Snadné spárování
- Propojení s Tuya aplikací k dálkovému přístupu a nastavení přes telefon
- Displej stále svítí, což považuji za absolutní nesmysl - Při umístění v obývacím pokoji, kde čas od času přespí návštěva je to v noci dost rušivý prvek
- Díky stále svítícímu displeji je provoz na baterie také v podstatě nesmyslný. Jelikož není možné mít v termostatu baterie a zároveň jej mít připojený do sítě, není jeho přemístění (aby nerušil světlem v noci) nejkomfortnější.
- Občas má termostat svou hlavu a změní teplotu/nenačítá teplotu
- V aplikaci není možné zobrazit historii provozu kotle
Pokud se v budoucnu porouchá, budu vybírat jiný model, pozitivem pro mě je integrace do Tuya app a bezdrátové připojení.
Funguje naprosto perfektně. Jednoduché nastavení.
Termostat je již zapojen a je v provozu. Při zkoušce obstál bez problémů.
Jednoduché ovládání a snadná instalace.
Funkční a uživatelsky příjemný
Termostat je dobrý, jednoduchý na ovládání.
- Snadná instalace
Možnost ovládání z mobilu.
ELEKTROBOCK FRT7B2
Registrovaný uživatel
Přidáno: 6. listopadu 2023
(naposledy upraveno 6. listopadu 2023)
- Nedokáže spolehlivě plnit svou funkci, tedy ovládat vytápění, což je zásadní nedostatek. Problém recenzí bývá, že výrobky jsou hodnoceny krátce po zakoupení. Já se rozhodl napsat tuto recenzi na základě zkušeností během 0,5 roku užívání, kdy se projevily závady ve funkčnosti výrobku. Zaprvé je velmi nekomfortní v ovládání pomocí 3 tlačítek, ale to není tak podstatné. Především jsem však ve druhé polovině topné sezony zjistil, že termostat si doslova žije vlastním životem. Minimálně 2x se stalo, že sepnul vytápění, přestože teplota v místnosti byla vyšší, než na pokojovém termostatu. podotýkám, že rozhodně nejde o problém s prostupem signálu dálkového přenosu - mezi vysílačem a přijímačem nebyla žádná zeď a vzdálenost byla kolem 5 metrů. Vyřešil jsem to novým spárováním a měl jsem na čas pokoj. Po ukončení topné sezony jsem dal přenosný vysílač do režimu OFF a jaké bylo mé překvapení, když topení začalo "svévolně" hřát. Když se to stalo podruhé (to už jsem měl vysílač postavený přímo na přijímači), stav jsem vyfotil (na displeji OFF, dioda na termostatu signalizovala sepnutý kontakt) a výrobek odvezl k reklamaci. Těsně před uplynutím zákonné lhůty mi napsali, že se reklamace zamítá, jelikož v servise výrobce se závada neprojevila. Upozornil jsem, že přílohou reklamace byla fotografie, jež prokazuje závadu a že jsem uváděl, že k tomuto stavu dochází nahodile. Prodejce tedy (údajně) komunikoval se servisem a přišel s druhým vysvětlením. Prý může docházet k rušení na téže frekvenci a že to je vlastnost výrobku. Takže pokud nežijete v jeskyni, tento výrobek pro Vás není vhodný, jelikož na jeho frekvenci fungují dálkové ovladače aut, vratových pohonů, televize, bezdrátového zvonku atp. Pokud tedy Vy, nebo soused má podobnou vymoženost, kterou v současnosti asi výrobce nepředpokládal, bude výrobek občas spínat i když nechcete. Na tuto argumentaci již prodejce (KaK Mladá Boleslav) nereagoval a dělá mrtvého brouka. Jelikož v zákonné lhůtě nebyla reklamace vyřešena (zamítnutí bez vyvrácení přiloženého fotografického důkazu o výskytu vady), je to na oznámení na ČOI. Teď používám wifi termostat a drátovým čidlem, ruční ovládání přes mobil je nadřazeno nastavenému programu - paráda. Elektrobock už nikdy více.
- Jednoduché ovládání kolečkem
- Displej není podsvícený
Cena,délka signálu
- Dobře reguluje teplotu.
- horší nastavení.